Adres: Amstel 134-136
Oud adres: 134: Y70, wijk 28, klein nr. 95, kadaster I543, verponding 4660
136: Y71, wijk 28, klein nr. 94, kadaster I543, verponding 4660
Postcode: 1017AD
Bouwjaar: ±1650Â

(5 afbeeldingen)

17de-eeuws hoekhuis, eigenlijk twee huizen onder één brede, thans klokgevel. 18de-eeuwse schuiframen. Fraaie houten onderpui uit einde 18de eeuw in Lodewijk XVI-stijl op een 17de-eeuws geblokt basement. Bij restauratie in 2005 zijn zoveel ramen in de zijgevel en dakkapellen gemaakt dat het nu op een flatgebouw lijkt.

Adressen: Amstel 134 ;Amstel 136
Inschrijvingsdatum: 26-03-1970
Redengevende omschrijving: Hoekpand (XVIIb) omvattende twee woningen onder een dak, met XIX gepleisterde ingezwenkte halsgevel (XVIII ?) boven originele zandstenen kelderpui (XVIIb). Gesneden houten pui met deurkalven en snijramen (XIXa).

Amstel 134-136 is een groot hoekpand
Amstel 134-136 tijdens restauratie.