Buiten Brouwersstraat 14

Adres: Buiten Brouwersstraat 14
Oud adres: TT201, wijk 52, klein nr. 34, kadaster D6309, verponding 1306
Bouwjaar: 1615, 4de kwart 17de eeuw, 18de eeuw

(8 afbeeldingen)

Vroeg-17de-eeuws huis met een klokgevel met fruitafdekking en gebogen fronton laatste kwart 17de eeuw, gevelsteentje met jaartal. lelieankers. 18de-eeuwse houten onderpui met consoles, snijramen vroeg-19de-eeuws. Segmentvormig fronton teruggebracht bij restauratie.

Adressen: Buiten Brouwersstraat 14 1,H,O
Inschrijvingsdatum: 22-04-1970
Redengevende omschrijving: Huis uit 1615 met ingezwenkte halsgevel onder siertrossen (XVIId) waarvan de afdekking is verdwenen. Houten pui (XVIII) met consoles. Gesneden beneden- en bovenhuisdeuren met bovenlichten (XIX A). Gevelsteentje met het jaartal. Zeven lelie-ankers.

Buiten Brouwersstraat 18, 16, 14
Jaartalsteen en lelieanker