Home Binnenstad Objecten Afbeeldingen Berichten Contact

's-Gravelandse Veer 6

  1. Identificatie
  2. Beschrijving
  3. Register
  4. Afbeeldingen
  5. Google Maps

Adres: 's-Gravelandse Veer 6
Postcode: 1011KM
Gebouwtype: Woonhuis
Geveltype: Lijstgevel
Bouwjaar: 3de kwart 19de eeuw

(2 afbeeldingen)

Pand, in de kern vermoedelijk ouder huis, met een zandstenen lijstgevel: rechte lijst met raampjes en consoles, daarop een schilddak.

N.B. Deze beschrijving is zo kort omdat wij nog niet de kans hebben gehad dit pand te bezoeken en te beschrijven. Als u vindt dat wij snel langs moeten komen, laat het ons weten!

Monumentenstatus: RM
Monumentennummer: 1220
Adres: 's-Gravelandseveer 6
Adressen: s-Gravelandse Veer 6 1,2,3,H
Inschrijvingsdatum: 28-04-1970
Redengevende omschrijving: In de kern vermoedelijk ouder huis met zandstenen gevel onder rechte lijst met consoles (XIXc).

RM = Rijksmonument. Rijksmonumenten zijn gebouwen of andere objecten die van nationaal belang zijn. Bijvoorbeeld door hun schoonheid of door de geschiedenis van het pand voor Nederland. Nederland telt bijna 62.000 rijksmonumenten. Daarvan bevinden zich 6.635 in de Amsterdamse binnenstad (op 1 januari 2017). Vrijwel alle beschermde rijksmonumenten zijn geregistreerd in 1970.
GM = Gemeentelijk monument. Sommige panden hebben een bijzondere betekenis voor een stad, dorp of regio. In dat geval kan de gemeente zo'n pand op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. In de Amsterdamse binnenstad bevinden zich 1.193 door de gemeente Amsterdam beschermde monumenten (op 1 januari 2017).
Redengevende omschrijving = Een beschrijving van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van het object op het moment van opname op de monumentenlijst. De redengevende omschrijving heeft de status van juridisch document en geeft de reden aan waarom het object is geplaatst op de monumentenlijst. Meer informatie: cultureelerfgoed.nl.

's-Gravelandseveer 6 (© Walther Schoonenberg)
's-Gravelandseveer 6
's-Gravelandseveer tussen de Kloveniersburgwal en de Groenburgwal (© Walther Schoonenberg)
's-Gravelandseveer tussen de Kloveniersburgwal en de Groenburgwal

Laatste wijziging: augustus 2021

[Over deze website]   [Contact opnemen]   [Inloggen]