Oud adres: II516, wijk 29, klein nr. 462, kadaster F101, verponding 4956
Postcode: 1016AK
Bouwjaar: ±1650Â

(16 afbeeldingen)

Hoekhuis, halsgevel met pilasters: Dorische pilasters in gevel en in hals, driehoekig topfronton, twee pinakels, rond raampje in hals, daaronder een bolkozijn. We kunnen spreken van een "klein model Vingboonsgevel", een aannemersnavolging. Onderpui gewijzigd. Overkraagde zijgevel met pothuis (hoge deur in pothuis in 2016 aangebracht). Nieuwe '17de-eeuwse' kleurstelling in 2016 aangebracht.

Inschrijvingsdatum: 29-09-1970
Redengevende omschrijving: Hoekhuis met pilaster-halsgevel (XVIIb, enigszins gewijzigd); overgebouwde zijgevel, pothuis.

Overkraagde zijgevel
Overkraagde zijgevel met uitstekende balkkoppen