Tweede Weteringdwarsstraat 64-70

Adres: Tweede Weteringdwarsstraat 64-70
68: BB228, wijk 57, klein nr. 76, kadaster I3395, verponding 4238
70: BB227, wijk 57, klein nr. 77, kadaster I3396, verponding 4237
Postcode: 1017SZ
Architect: Philips Vingboons

(6 afbeeldingen)

Goed bewaard gebleven groep van wevershuizen van het Noordsche-Bos-type, vrijwel in de oorspronkelijke staat bewaard, ingangspartijen oorspronkelijk, ook de vensters zijn niet gewijzigd (maar wel een latere roedenverdeling). Ook de keukenuitbouwen zijn nog aanwezig. Best bewaard gebleven wevershuizen? De huizen waren nog tot de jaren zeventig in eigendom van het Burgerweeshuis die ze te koop aanbood aan de toenmalige huurders. De kap van nr. 66 is in 1974 verbrand en hersteld. Zie ook: Derde Weteringdwarsstraat 31-33. Zie verder: Vijzelgracht 4-8.

Adressen: Tweede Weteringdwarsstraat 64
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Gaaf pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, vrijwel in de oorspronkelijke staat bewaard, doch met latere goede roedenverdeling). Vormt een groep met nr 66 en verder ook nog een rij met de groep 68-70.
Adressen: Tweede Weteringdwarsstraat 66
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Gaaf pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, vrijwel in de oorspronkelijke staat bewaard, doch met latere goede roedenverdeling). Vormt een groep met nr 64 en verder ook nog een rij met de groep 68-70.
Adressen: Tweede Weteringdwarsstraat 68
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Gaaf pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, vrijwel in de oorspronkelijke staat bewaard maar met latere goede roedenverdeling. Vormt een groep met nr 70 en verder ook een rij met de groep 64-66.
Adressen: Tweede Weteringdwarsstraat 70
Inschrijvingsdatum: 20-10-1970
Redengevende omschrijving: Gaaf pand van het Noortse-Bos-type (plm 1670, vrijwel in de oorspronkelijke staat bewaard maar met latere goede roedenverdeling). Vormt een groep met nr 68 en verder ook een rij met de groep 64-66.

Tweede Weteringdwarsstraat 64-66
Tweede Weteringdwarsstraat 68-70, 64-66