Kloveniersburgwal 99

Adres: Kloveniersburgwal 99
Oud adres: C536, wijk 14, klein nr. 23, kadaster G2733, verponding 3932
Postcode: 1011KB
Bouwjaar: 1723±
Opdrachtgever: Anthonie van Waerd en Anna Cromhout

(14 afbeeldingen)

Sobere 19de-eeuwse rechte lijst met daarboven nog de oorspronkelijke attiek uit ca. 1723 met liggende vrouwenbeelden (als bij Singel 390) en een siervaas in top, gave roedeverdeling, originele deuromlijsting. Eén van de beelden is een keer naar beneden gevallen waarna deze moest worden hersteld. Interieur: Gang met marmeren lambrizering met open boek-marmer, zaal met stucplafond.

Gebruikte literatuur:

P.M. Fischer. Ignatius en Jan van Logteren, Beeldhouwers en stuckunstenaars in het Amsterdam van de 18de eeuw. Alphen aan de Rijn, 2005: p. 88

Adressen: Kloveniersburgwal 99 A B C D E F
Inschrijvingsdatum: 25-06-1970
Redengevende omschrijving: Pand met gevel (XVIIIb) met rechte lijst (XIX A) onder stenen opzetstuk met vrouwelijke borstbeelden (XVIIIb); gesneden deur (plm 1800) in omlijsting (XVIIIb). Inwendig: gesneden gangdeuren (XVIIIb).

Kloveniersburgwal 99 en 101
Attiek met beelden