Kloveniersburgwal 62

Adres: Kloveniersburgwal 62
Oud adres: B183, wijk 9, klein nr. 98, kadaster G2474, verponding 2305
Postcode: 1012CX
Bouwjaar: 1658, 3de kwart 18de eeuw

(8 afbeeldingen)

Hoekhuis met een halsgevel met kapiteelloze pilasters (een vereenvoudigde pilastergevel) met een top met een sobere gebogen lijstvormig fronton en imposante klauwstukken met dolfijnen, één oeils-de-boeuf onder de hijsbalk, een festoen en een gevelsteen met visser. Pothuis aan zijgevel Rusland. Zowel de deur in de voorgevel als die in de zijgevel hebben een 18de-eeuwse fraai gesneden deurkalf (3de kwart 18de eeuw).

Adressen: Kloveniersburgwal 62 1,2,3,4,H
Inschrijvingsdatum: 25-06-1970
Redengevende omschrijving: Hoekhuis (XVIIc) met lisenen-halsgevel met dolfijnen als vleugelstukken; gevelsteen (XVIII), pui met deurkalf (XVIIIc); dito in zijgevel, waartegen pothuis.

Halsgevel met dolfijnen de klauwstukken
Rijk gesneden deurkalf boven deur voorgevel