Vinkenstraat 68

Adres: Vinkenstraat 68
Oud adres: UU411, wijk 52, klein nr. 34, kadaster D1293, verponding 1433
Postcode: 1013JT
Bouwjaar: 17de eeuw
Restauratie: 1986

Gevel in Amsterdamse Renaissance, oorspronkelijk met trapgevel, nu met sobere rollagenklok als beeindiging, houten onderpui, frontale stoep.

Adressen: Vinkenstraat 68 A B
Inschrijvingsdatum: 22-04-1976
Redengevende omschrijving: Huis uit de eerste helft van de 17e eeuw, waarvan de gevel op karakteristieke hoge pui is voorzien van bakstenen banden en blokken in de ontlastingsbogen en wordt bekroond door een klokvormige top met rollagen (19e eeuw). Twee 17e eeuwse lelie-ankers; houten stoeptrapje naar Jordaanse trant. In de vensters een goede roedenverdeling.