Rokin 91

Adres: Rokin 91
Oud adres: A385, wijk 8, klein nr. 53, kadaster G49, verponding 2162
Postcode: 1012KL
Architect: Jan Gijseling de Oude? (beeldhouwwerk)
Opdrachtgever: Cort Sivertsen Adeler & Anna Pelt

(11 afbeeldingen)

Rijk versierde geheel zandstenen gevel, gebogen en driehoekig frontons boven de vensters, festoenen tussen de vensters, twee oeils-de-boeuf's met festoen eromheen, jaartal in Romeinse cijfers, klauwstukken met adelaars en bekroond door driehoekig topfronton. Geblokt basement. De klauwstukken met adelaars die gekleurde wapens vasthouden zijn letterlijk klauwstukken! In 1934 door architect A.A. Kok gerestaureerd: de frontons boven de vensters die verdwenen waren, werden op basis van de bouwsporen (afdrukken op de gevel) teruggebracht. Wordt wel 'Huis met de Adelaars' genoemd.

P.M. Fischer. Ignatius en Jan van Logteren. Alphen aan den Rijn, 2005: p. 22

Adres: Rokin 91
Adressen: Rokin 91
Inschrijvingsdatum: 23-09-1970
Redengevende omschrijving: Pand met zandstenen halsgevel met arenden als vleugelstukken (1664, lager vlakgehakt).

Rokin 91
Rokin 91