Palmgracht 12-16

Adres: Palmgracht 12-16
Oud adres: 12: QQ902, wijk 54, klein nr. 5, kadaster D1712, verponding 2750
14: QQ903, wijk 54, klein nr. 6, kadaster D1713, verponding 2751
16: QQ904, wijk 54, klein nr. 7, kadaster D1714, verponding 2752
Postcode: 1015HM

(8 afbeeldingen)

Complex Van Houtenpanden: een complex van etagewoningen, bestaande uit drie topgevels en erkers en met jaartalstenen Herbouwd en 1938. Aan de verhoudingen, het metselwerk en natuurlijk de erkers is te zien dat het geen oude panden zijn. De topgevels zijn herplaatst en afkomstig van gesloopte panden, op nr. 16 top 54, misschien afkomstig van St. Jorisstraat (gesloopt in 1936), een 18de-eeuwse halsgevel met gedeelde klauwstukken, op nr. 14 top 92, afkomstig van Smaksteeg 3 (gesloopt in 1936), een klokgevel, en op nr. 12 top 116, afkomstig van Palmgracht 29 (gesloopt in 1936).

Gebruikte literatuur:

Walther Schoonenberg. 'De Van Houtenmonumenten. Een reconstructie van de werkwijze van bouwinspecteur Eelke van Houten (1872-1970).' Bulletin KNOB 2012-4: p. 221-231

Adressen: Palmgracht 12 1,2,3;Palmgracht 14 1,2,3,H;Palmgracht 16 1,2,3

Palmgracht 12-16

Notice: Undefined index: naam in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1244

Notice: Undefined index: bijschrift in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1250

Notice: Undefined index: bron in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1251

Notice: Undefined index: bronjaar in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1252

Notice: Undefined index: publiek in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1253

Notice: Undefined index: breedte2 in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1256

Notice: Undefined index: hoogte2 in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1257

Notice: Undefined index: bestandsgrootte in /home/amsterdam11/domains/amsterdam-monumentenstad.nl/public_html/database/grachtenboek_objecten.php on line 1258
Palmgracht 12 1,2,3;Palmgracht 14 1,2,3,H;Palmgracht 16 1,2,3
Herplaatste geveltop. Merk het metselverband op.