Oud adres: 31: SS499, wijk 51, klein nr. 449, kadaster D5479, verponding 55
33: SS498, wijk 51, klein nr. 448, kadaster D5478, verponding 54
35: SS497, wijk 51, klein nr. 447, kadaster D5477, verponding 53
Postcode: 1015DL
Architect: K.P. Tholens
Opdrachtgever: R.K. Kerkbestuur van de Parochie van Onze-Lieve-Vrouwe Onbevlekte Ontvangenis (De Posthoorn)

(5 afbeeldingen)

Drie woonhuizen zijn gesloopt om één complex met flatwoningen te maken, met hergebruik van een oude geveltop met gedeelde klauwstukken uit 1744 (dus een Van Houtenpand), gevels in handvormsteen lijken ouder dan ze zijn. In tegenstelling tot de ontwerptekening is de halsgeveltop niet in het midden geplaatst maar aan de rechterzijde. In 1995 verbouwd en gewijzigd, door kleurgebruik nog minder goed te zien dat het één complex is (maar dat was ook de bedoeling).

Gebruikte literatuur:

David Mulder. K.P. Tholens (1882-1971). Moderne architectuur - traditionele vormen. Rotterdam: BONAS-reeks, 2011: p. 157

Prinsengracht 31-35.
Prinsengracht 31.